Onze werkwijze

Wij passen verschillende behandelingen toe in de trimsalon, namelijk knippen, effileren, plukken, scheren en ontwollen door middel van de was/blaas behandeling. Bij iedere behandeling worden de nagels gecontroleerd en geknipt wanneer nodig. Daarnaast kijken we altijd even de oren na of deze schoon zijn. Hieronder leest u meer over de verschillende behandelingen.

Let op! Wegens drukte kunnen wij momenteel geen nieuwe klanten aannemen voor een trimafspraak. Bestaande klanten kunnen wel contact opnemen. Doe dit tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Knippen en effileren

We korten met deze methode de vacht in met een schaar. Een rechte schaar voor het knippen, en een getande schaar voor het effileren. Daarnaast kunnen we door middel van effileren ook de vacht uitdunnen. Door een getande schaar te gebruiken krijg je een natuurlijk effect als resultaat.

Plukken

Een ruwharige hond dient 2 tot 4 keer per jaar geplukt te worden zodra de bovenvacht plukrijp is. Wanneer er vaker geplukt wordt, laten we een stripvacht staan. Dit houdt in dat een gedeelte van de langere haren blijft zitten zodat uw hond het hele jaar door een beschermende bovenvacht heeft.

Ontwollen

Deze methode gebruiken wij om losse onderwol te verwijderen. We laten de shampoo een half uurtje intrekken voordat we de shampoo uitspoelen. Daarna föhnen we met de waterblazer alle losse onderwol er uit. Het beste moment hiervoor is wanneer uw hond in de rui is. Resultaat: Een volle gezonde vacht en veel minder haarverlies.

Trimsalon Hemel

Bij Trimsalon Hemel is het vooral belangrijk dat de hond zich op zijn gemak voelt tijdens de behandeling. Ik neem de tijd voor iedere hond en ik werk niet met te veel honden tegelijk in de trimsalon. Dit om eventuele stress te voorkomen. Ik heb dit vak gekozen omdat ik passie & liefde voor honden heb, niet om honden te plagen en/of pijn te doen.

Pups laten wennen

Heeft u een pup en wilt u uw pup laten wennen aan de trimsalon? Dat raden wij zeker aan! Langskomen met uw pup, even borstelen, oogjes vrij knippen en nageltjes nakijken is dan ook geheel kosteloos. Hoe eerder uw pup went aan borstelen en aanrakingen aan pootjes, staart, oren e.d., hoe beter u uw hond zult kunnen verzorgen in de toekomst.

Informatie & advies

Borstels, kammen & shampoos om uw hond thuis met de juiste producten te kunnen verzorgen zijn ook bij ons te verkrijgen. Daarnaast kunnen wij u natuurlijk ook helpen met het juiste borsteladvies.

Veelgestelde vragen trimsalon

Dit verschilt per ras en ook per hond. Om hier het juiste antwoord op te kunnen geven kunt u bij ons vrijblijvend een afspraak maken zodat ik u het juiste advies kan geven. Hiervoor moet ik eerst de vacht van de hond zien / voelen.

Dit verschilt ook erg per ras en vooral ook per hond. Sommige hondjes komen iedere 5 weken, anderen ieder half jaar. Dit is afhankelijk van de conditie van de vacht, maar ook hoe deze door de eigenaar zelf wordt bijgehouden / verzorgt.

Jazeker, dit kan. Wij kunnen de verharing verminderen door de ontwol behandeling toe te passen.  Maar let op; Uw hond zal altijd iets blijven verharen. We kunnen dit enkel verminderen.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij zeer angstige honden of honden die erg op leeftijd zijn, blijft de eigenaar in de trimsalon tijdens de behandeling. In alle andere gevallen wordt de hond gebracht en na de behandeling weer opgehaald. De hond wil anders tijdens de behandeling naar het baasje en dat doet de behandeling veel langer duren dan nodig is.

Wanneer uw hond in de klit zit, vlooien heeft, of om welke reden dan ook meer werk is dan gemiddeld, ben ik genoodzaakt meer kosten in rekening te brengen. De prijzen op de site zijn altijd ‘vanaf prijzen’.