Onze werkwijze

Wij bieden opvang aan voor zowel dagopvang, vakanties en weekendjes weg. In tegenstelling tot de meeste andere pensions hebben wij géén kennels. De honden die bij ons verblijven, verblijven namelijk in onze ‘woonkamers’. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat uw hond zich thuis voelt wanneer hij / zij bij ons verblijft. En dit lukt in onze ogen niet wanneer een hond in een kennel verblijft. Wij hebben vijf van deze woonkamers, waarmee wij dus een zeer kleinschalige opvang zijn. Door onze manier van opvang kunnen wij geen ongecastreerde reuen opvangen. Daarnaast kunnen wij ook geen hoog- risico honden opvangen.

Onze woonkamers

Onze ‘woonkamers’ zijn ruimtes die huiselijk en gezellig zijn ingericht. Hierdoor heeft uw hond het gevoel dat hij / zij ergens thuis is, in plaats van in een pension. In deze woonkamers verblijven honden in kleine groepjes van 3 tot 4 honden. Dit is afhankelijk van het ras, de grootte en het gedrag van de honden. Om onze opvang gezellig te houden kunnen wij daarom alleen opvang aanbieden aan honden die goed gesocialiseerd zijn met andere honden. Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij helaas geen opvang voor uw hond verzorgen. In iedere woonkamer is overigens een camera aanwezig zodat wij op ieder moment van de dag (& nacht) toezicht hebben op de ruimtes. Daarnaast zijn de ruimtes voorzien van airco en verwarming.

Buitenrennen voor de honden

Naast deze woonkamers hebben wij een grote buitenren waar de honden meerdere keren per dag in kunnen ravotten en spelen met elkaar. Na het spelen in onze buitenren kan uw hond lekker uitrusten op de bank / in een mand / op een kleed in één van de gezellige woonkamers. Benieuwd hoe deze woonkamers en de buitenren er uit zien? Bekijk dan onze pagina met foto’s van de huiselijk opvang.

Huiselijke opvang van Hemel & Hond

Ons advies is om altijd eigen voer mee te nemen wanneer u uw hond naar onze opvang brengt. Dit om te voorkomen dat uw hond niet wil eten en / of last krijgt van zijn / haar maag en darmen. In onze opvang zijn enkel gecastreerde reuen welkom. Bij onze manier van opvang ondervinden we helaas te veel problemen met intacte reuen. Daarnaast kunnen wij ook geen hoog- risico honden opvangen.

Wij zullen er alles aan doen om uw hond het naar zijn / haar zin te laten hebben in onze opvang. Samen met gezellige andere honden, een muziekje op de achtergrond, spelen in de buitenren en daarna lekker uitrusten op een bank bij de airco in de zomer & verwarming in de winter. Welke hond wil dat nou niet?!

Onze openingstijden voor de huiselijke opvang

In dit overzicht vindt u de breng- en haaltijden voor de specifieke dagen. Bent u verhinderd? Andere breng- en haaltijden gaan altijd in overleg! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Maandag07:00u – 08:30u16:00u – 18:00u
Dinsdag07:00u – 08:30u16:00u – 18:00u
Woensdag07:00u – 08:30u16:00u – 18:00u
Donderdag07:00u – 08:30u16:00u – 18:00u
Vrijdag07:00u – 08:30u16:00u – 18:00u
Zaterdag09:00u – 10:00u15:00u – 16:00u
ZondagOp zondag kan er niet gebracht / gehaald worden
FeestdagenOp feestdagen kan er niet gebracht / gehaald worden

Reserveer tijdig uw opvang

Omdat wij een kleinschalige opvang zijn, zijn de hoogseizoenen zeer snel volgeboekt. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig reserveren dan ook verstandig. Want; vol = vol. Wij gaan niet proppen in onze woonkamers. We willen alle honden de nodige aandacht kunnen geven die zij verdienen. Voor de schoolvakantie periodes kunnen wij momenteel helaas geen nieuwe klanten aannemen.

Let op!
Wij zijn volgeboekt in onze opvang op de volgende data:
– Zomervakantie 2024 (21 juli t/m 23 augustus)

Op de volgende data zijn wij gesloten i.v.m onze eigen vakantie: 15 t/m 29 september 2024

Veelgestelde vragen huiselijke opvang

Ja, dat kan. Voor weekenden en vakanties dient dit 14 dagen (en in de hoogseizoenen 4 weken) voor aankomst afgemeld te worden. Voor dagopvang is dit 24u voor aankomst (behalve in de hoogseizoenen, hiervoor geldt ook 4 weken). Wanneer dit later gebeurd, zijn wij genoodzaakt om de dag(en) in rekening te brengen. Aanbetalingen worden niet terugbetaald.

Graag zelfs! Om eetproblemen en / of problemen met de maag en darmen te voorkomen adviseren we juist om altijd eigen voer mee te nemen.

Alleen wanneer de hond dit thuis ook gewend is en ‘s nachts een eigen plek nodig heeft. We hebben de benches vaak gewoon open staan zodat de honden zelf kunnen kiezen waar ze slapen.

Wij zullen er alles aan doen om dit te voorkomen, maar wij kunnen dit natuurlijk nooit 100% verzekeren. U blijft als eigenaar te allen tijde wettelijk aansprakelijk voor door uw hond aangerichte schade aan anderen of aan eigendommen (waaronder honden) van anderen. Wanneer wij onverhoopt een dierenarts moeten inschakelen, zijn de kosten daarom voor de eigenaar van de hond die de schade veroorzaakt heeft.

Dan kunnen wij helaas geen opvang aanbieden voor uw hond. Wij hebben geen kennels en dus geen mogelijkheid om honden apart van elkaar te huisvesten.